28. feb. 2010

Calorimetry

Har omsider funnet en grei oppskrift (inne på HB) på calorimetry, så i går kveld prøvestrikket jeg en. Den ble kjempefin og satt som et skudd. Slike blir det garantert flere av.
Denne er str voksen, strikket i dobbel tynn alpakka fra drops på pinne nr 4. Det gikk ca 35g. (jeg tror jeg må invistere i digital vekt etterhvert...)


Nøstebarn


Elsker nøstebarnboken og strikker mye derfra. Nå kjenner jeg flere som skal ha baby utover året, så i går kveld gjorde jeg ferdig en litem omslagsjakke fra nb.
Den er strikket i mørk lilla arwetta fra 123knit på pinne nr 3. Det gikk med ca 75g.
Ble deilig myk. Har mer garn igjen, så det blir nok en liten lue og kanskje sokker også.

26. feb. 2010

Lue-alongen


Kom litt sent i gang og fikk ikke laget januarluen før måneden var over.
Men i februar rakk jeg det, og valget falt på en nyfødtlue i slip-stitch mønster.
Den er strikket i babyull på pinne nr 3 i fargene lys blå, lys grønn og melert blå. Alle fra Nille. Veide ca 35g.

Ett år i farger

En along hvor man hver måned får en farge som man skal bruke i et produkt. For min del er det strikking som gjelder.

Januar var gul, der fikk jeg desverre ikke laget noe.
Februar var grønn, så her passet min nye strikketøykurv helt perfekt. Den er strikket i rester av fritidsgarn i fargene grå, grønn og blå på pinne nr 8. Bildet er tatt før toving.

Ingen-bønn alongen

Går enkelt forklart ut på at førstemann som strikker 10kg vinner. Teorien er at man skal bruke fra eget lager og ikke kjøpe noe nytt, for da får man trekk i antall gram. Altså er det ingen bønn.

Januar måned gikk veldig bra, jeg strikket opp totalt 910g. Men så kom februar og handlelysten ble for stor. Det resulterte i ca 950 inn... Men fikk også strikket opp noe fra lager, så jeg er fortsatt på plussiden. Skal ta en nærmere opptelling nå i helgen.

Er forøvrig en veldig morsom along med mange ivrige og engasjerte damer.

2010

Nytt år - nye muligheter!

Dette året håper jeg skal bli et skikkelig hobbyår. Jeg er bitt av strikkebasillen for lengst og håper også å kunne utvide med litt hekling etterhvert.

Jeg strikker mest baby/barnetøy, litt sokker, luer og votter. Stadig på leting etter nye mønster og nye teknikker som skal prøves ut. Har omsider lært meg å strikke etter engelsk mønster og da åpnet det jo seg enorme muligheter.

Jeg er flittig bruker av Hobbyboden, og er med på flere alonger der inne. Kan nevne ingen-bønn, lue-along, nøstebarn-along, ett år i farger, strikk til baby og strikk til barn bl.a.